چرا جنبش وال استریت نخواهد توانست سرمایه داری را ساقط کند؟ نسيم بيداري - آذر ماه 1390 | |
چند هفته ای می شود که رسانه های حکومتی به همراه شماری از مسئولان و صاحبنظران دولتی با شعف وشادی جنبش اشغال وال استریت را جشن گرفته اند . بزغم آنان این جنبش آغاز پایان سرمایه داری غرب است و سرمایه داری به میمنت و مبارکی دارد سقوط می کند . جایگزین سرمایه داری هم ناگفته پیداست که نظام اسلامی حاکم بر ایران خواهد بود. البته نظام اسلامی حاکم بر ایران مستقیما جنبش اشغال وال استریت و در یک سطح کلی ترمجموعه جنبش گسترده ای که در غرب علیه نظام های حاکم بر آنها به راه افتاده را به وجود نیاورده است . بلکه سیاست های انقلابی و استکبار ستیزی ایران "بیداری اسلامی " را در جهان عرب را به راه می اندازد و بیداری اسلامی جهان عرب هم به نوبه خود باعث شعله ور شدن حرکت اعتراضی علیه کشورهای غربی بالاخص آمریکا شده اند . روزنامه های دولتی هر روز با تیترهای درشت در صفحه اولشان آخرین اخبار پیشرفت های جنبش اعتراضی مردم آمریکا علیه حکومت آمریکا یا نظام حاکم را چاپ می کنند . هر روز در صفحه نخست روزنامه های دولتی و سایت های وابسته به حکومت اخبار گسترش جنبش اعتراضی درج می شود . رسانه های حکومتی با هیجان و مشتاقانه گزارش می دهند که چگونه جنبش اعتراضی در غرب از شهری به شهری و از کشوری به کشور دیگری در حال گسترده شدن است . بخش دیگر پوشش خبری رسانه های حکومتی در برگیرنده "ضرب و شتم " و حملات گسترده و خشونت آمیز پلیس و نیروهای گارد ویژه و شبه نظامی به مردم و شهروندان معترض می باشد . و اینکه چگونه دهه و صدها و هزاران نفر را نیروهای ضد شورش درشهرهای مختلف اروپا و آمریکا بازداشت کرده اند . اما علیرغم ضرب وشتم بی امان نیروهای کماندو و ضد شورش به مردم معترض ،علیرغم بازداشت گسترده مردم ،جنبش نه تنها فروکش نکرده بلکه منظما روبه گسترش است . اکنون خبر می رسد که جنبش اعتراضی به آلمان رسیده و "جنبش اشغال مرکز بورس وسهام فرانکفورت" اعلام موجودیت نموده و همزمان در مادرید ، رم ، آتن و سایر پایتخت های کشور های غربی هم نهضت ضد سرمایه داری به حرکت در آمده . لندن هم که نگو و نپرس؛ خیابان های شهرهای بزرگ آن از جمله لندن پر است از تظاهرات و طغیان خروشان جوانان معترض و عصیانگر علیه حکومت ظالم و استعمارگر انگلستان است . فی الواقع اگر کسی خیلی علم و اطلاعی از مغرب زمین نداشته باشد و تنها منبع اطلاع رسانی اش رادیو وتلویزیون و مطبوعات دولتی ایران باشد دچار این تصور می شود که وضعیت کشورهای غربی بالاخص آمریکا همانند مصر و تونس و حتی شاید لیبی شده باشد . رسانه های حکومتی در ایران به گونه ای ظرف چند هفته اخیر "بیداری اسلامی جهان غرب " را رسانه ای کرده اند که مخاطب هیچ بعید نمی داند که فردا صبح اخبار رادیو و تلویزیون و روزنامه ها در ایران اعلام نماید که دیشب مردم آمریکا موفق شدند که کاخ سفید را به اشغال خود در آورند و دولت موقت انقلابی در واشنگتن اعلام موجودیت کرده . اوباما به یک روایت فرار کرده و به روایت دیگر توسط انقلابیون بازداشت شده وبه روایت برخی گزارش های دیگر در جریان تسخیر کاخ سفید توسط انقلابیون کشته شده است . ایضا هیچ بعید نمی داند که اگر اخبار صبحگاهی ادامه دهند که در پاریس هم درگیری های سختی برای گرفتن کاخ ورسای در جریان است و نیکلا سارکوزی فرار کرده است . |
وب سایتی است خبری تحلیلی که به موضوعات متنوعی در علوم انسانی و اجتماعی می پردازد به امید آگاهی بیشتر ایرانیان
۱۳۹۰ دی ۹, جمعه
جنبش وال استریت!!
نامه دکتر سروش به رهبری
۱۳۹۰ دی ۷, چهارشنبه
شماره 12 آسمان
شماره 12 آسمان : در یکی از مجالس ختمی که هفته پیش در تهران برگزار شد و هاشمی رفسنجانی به عنوان صاحب مجلس در آن حضور داشت، یک میهمان دیگر نیز حضور داشت. جلسه ختم پر از چهره های شناخته شده دولت های قبل و مدیران سابق جمهورس اسلامی بود....اما آنچه جالب توجه بود، حضور مرد جوانی بود که تلاش کرد بی صدا بیاید و آهسته برود بی این که خبرنگاران و عکاسان متوجه حضور او شوند . او البته نه از مدیران سابق جمهوری اسلامی بود و نه از نسبتی با هاشمی داشت. جز معدودی که او را می شناختند و تعجب کردند که او چرا این جاست هیچ کس درباره او سخن نگفت....... او چه پیامی داشت؟
این شماره آسمان : یادداشت ها و گفتارهای از عباس عبدی ، زیبا کلام ، محمد علی ابطحی ، شمس الواعظین ، احسان نراقی ، محمد هاشمی ، تقی رحمانی ، عباس سلیمی نمین محمد نهاوندیانف جمشید پژویان ، احمد طالبی نژاد ، محسن وزیری مقدم و.... فرصتی برای میوه چینی ، درباره تخریب های جدید علیه هاشمی ، خانواده امام موسی صدر به لیبی می روند و...
این شماره آسمان : یادداشت ها و گفتارهای از عباس عبدی ، زیبا کلام ، محمد علی ابطحی ، شمس الواعظین ، احسان نراقی ، محمد هاشمی ، تقی رحمانی ، عباس سلیمی نمین محمد نهاوندیانف جمشید پژویان ، احمد طالبی نژاد ، محسن وزیری مقدم و.... فرصتی برای میوه چینی ، درباره تخریب های جدید علیه هاشمی ، خانواده امام موسی صدر به لیبی می روند و...
۱۳۹۰ مهر ۶, چهارشنبه
«مهرنامه» پانزدهم منتشر شد
|
۱۳۹۰ شهریور ۱۱, جمعه
درسي از ديروز، براي امروز و فردا
لطفالله ميثمي
گزاره اول: در آستانه دهمين انتخابات رياستجمهوري در خرداد ماه 1388، مناظرهاي تلويزيوني بين آقاي دكتراحمدينژاد و مهندس ميرحسين موسوي رخ داد. هر دو، كانديداي رياستجمهوري بودند كه صلاحيتشان توسط شوراينگهبان تأييد شده بود.
آقاي احمدينژاد با زير پا گذاشتن اخلاق، پروندهاي كه در آن عكس همسر مهندس موسوي بود را به ايشان نشان داد، تا با ديدن آن پرونده مهندس موسوي نگران شود. آقاي احمدينژاد با آن «بگم بگم» معروف خود سعي كرد رقيب خود را بترساند تا او كوتاه بيايد. مهندس موسوي از مقامات علمي همسر خود دفاع جانانهاي كرد و ترفند آقاي احمدينژاد به يك روانشناسي معكوس تبديل و به زيان آقاي احمدينژاد تمام شد.
مهندس موسوي كه در سخنرانيهاي خود و مناظرههاي تلويزيوني از اقتصاد ملي در برابر واردات بيرويه دفاع ميكرد، پس از اين برخورد غيراخلاقي رقيب خود ناگهان به جوهر استبداد در تاريخ معاصر ما اشاره كرد و گفت من آمدهام تا با پروندهسازي، يعني وارونه نشاندادن و تحريف حقايق مبارزه كنم.
آقاي احمدينژاد بدون استناد به حكم قضايي، رياست نهاد خبرگان رهبري و رئيس نهاد تشخيص مصلحت نظام و همچنين رئيس كل بازرسي نهاد ولايت فقيه را دزد خطاب كرد و تلاش كرد با اين پروندهسازيها رقيب خود را از عرصه رقابت بيرون كند.
مردم ايران كه با شوري بينظير اين انتخابات را دنبال ميكردند، توقع داشتند به دليل زير پا گذاشتن عنصر اخلاق و اتهامزني بدون حكم قضايي و محكومكردن انگزدن و برچسبزدن، مقام رهبري انتخابات را به تعويق ميانداختند تا فضاي تنشزا به فضاي تنشزدا تبديل شود.
همه ميدانيم كه اخلاق سرلوحه دين است و به قول حكيم ابوالقاسم فردوسي «بهجز راستي كس نجويد زدين» و دروغ و تحريف حقايق گناه بزرگي است و پيامد بدي بر آن مترتب است. وقتي آقاي هاشمي رفسنجاني در برابر 50 ميليون بيننده ايراني متهم شد، ايشان طي نامهاي به مقام رهبري پيشبينيهايي كرد كه بيشتر آن پيشبينيها تحقق يافت و درخواست كرد ديگراني كه متهم شدهاند نيز بتوانند در تداوم مناظرههاي تلويزيوني از خود دفاع كنند كه به نظر من اين كار كمهزينهترين اقدام و مدني و قانونيترين كار بود، ولي در مقابل، آقاي هاشمي رفسنجاني ازسوي بسياري از مقامات و رسانههاي عمومي و برخي روزنامهنگاران متهم شد كه چرا به مقام رهبري نامهاي نوشته است. آنها سعي ميكردند ايشان را از سادهترين حق قانوني هر شهروند، يعني نامه نوشتن محروم كنند.
گزاره دوم: آقاي جوانفكر شخصيت نزديك و مشاور آقاي احمدينژاد و رئيس خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران (ايرنا) طي مقالهاي در روزنامه ايران، در خرداد 1390، مخالفان آقاي احمدينژاد و مشايي را متهم كرده كه چرا بدون حكم دادگاه، جرياني را «انحرافي» مينامند و از كجا معلوم شده كه اين جريان انحرافي است؛ آيا نظر سردبير يك روزنامه صبح است يا نظر سايتهاي مربوط به جناح خاصي است و يا...؟ آقاي جوانفكر پس از دو سال متوجه ميشوند كه انگزدن و برچسبزدن آن هم بدون استناد به حكم قضايي كاري نادرست است.
گزاره سوم: پيشنهاد ميشود كه مقام رهبري هرگونه عمل منافي اخلاق مانند انگزني، برچسبزني و تحريف حقايق از جانب هر گروه و جناحي را بهطور خاص محكوم كنند و اجازه ندهند اخلاق كه در رأس مسائل است، اينگونه پايمال شود.
در حال حاضر صالحترين، قانونيترين و كمهزينهترين كار اين است كه نمايندگان دو جناحي كه در حاكميت قرار دارند در يك مناظره تلويزيوني اختلافات خود را مطرح كنند تا مردم نيز بدانند بحث و اختلاف بر سر چيست.
جناحي، دولت و همكاران او را به رمالي متهم ميكنند و دولت در پاسخ ميگويد: «خوب، رمالها دستگير شدهاند، اجازه دهيد كارمان را بكنيم.» يا گفته ميشود: «دولت و همكاران او ساحر هستند»، كه در پاسخ گفته ميشود: «شما كه ايمانتان قويترست بياييد و اين سحر را باطل كنيد.»
اگر بحث بر سر انتخابات است، اگر بحث بر سر تقرب به امام زمان است يا بر سر رابطه با امريكاست (آيتالله جنتي هر سه اين موارد را در خطبه نمازجمعه از موارد اختلاف دانستهاند) بياييم اينها را در مناظرههاي تلويزيوني مطرح كنيم و اجازه بدهيم مردم هم بدانند اختلاف بر سر چيست؟ قانونگرايي و اصلاحطلبي ايجاب ميكند حل تضادها ـ هر چند تضادهاي حاكميت ـ از راه گفتوگو حل شود، نه از راه انگزدن، برچسبزدن و دعواهاي خياباني و...
۱۳۹۰ شهریور ۱۰, پنجشنبه
روشنفکر دینی ؛ پروژهء ناتمام
منبع ندای آزادی :
در این جلسه دکتر عبدالکریم سروش به ایراد سخنرانی پرداخت.
دکتر سروش در بخشی از سخنان خود گفت : " روشنفکری دینی یکی از گفتمانهای برآمده از انقلاب است. نمی گویم که چنین پدیده ای پیش از انقلاب موجودیت نداشت. این پدیده وجود داشت و خصوصا مرحوم دکتر علی شریعتی از نمادها و مصادیق مشخص و مبرز آن بود ولی این تعبیر یعنی روشنفکری دینی هنوز ساخته نشده بود و پس از انقلاب بود که این تعبیر پدید آمد و سکه رایج شد و مخالفان و موافقان خودش را هم پدید آورد و تا امروز همچنان کسانی هستند که اساسا با این واژه، با این تعبیر، با این ترکیب مسئله دارند و معتقدند که این دوتا با یکدیگر، مثل عسل و خربزه، نمی سازند."
طنز آخوندی:حضرت آقا 14 سال دیگر بماند ترتیب ماه مبارک را خواهد داد!
امسال هلال رمضان را یک روز دیرتر رویت کردند و عده ای اول ماه مبارک را به نیت آخر شعبان افطار کردند، جماعتی امروز با سوریه و ترکیه و بعضی از علمای قم و مشهد، همراه شدند و هلال شوال را زودتر رویت کرده و امروز را عید داشتند! این هم رمضان 28 روزه!
نقل است در زمان سید( ره) در نجف اشرف چنین شد که یک روز هلال رمضان را دیر رویت کردند و اول ماه مبارک را مومنین به نیت آخر شعبان خوردند و رمضان آن سال نیز تمام نبود و مومنین 28 روز روزه داشتند، رندی می گفت: " خدا حضرت آقا را 14 سال دیگر برای ما حفظ کند و سالی 2 روز کم کند، ترتیب رمضان را خواهد داد! ان شاءالله "
90/6/9 مهدی خزعلی
رسانهای که نمیآموزد
منبع :وب سایت عباس عبدی
بیش از ده سال است که صدا و سیما را نمیبینم. ولی روز گذشته (21 رمضان) به دلیلی مجبور شدم پس از سالها، یک برنامه خبری آن را ببینم، و یقین پیدا کردم که یکی از مهمترین عوامل در بروز وضعیت فعلی کشور، وجود چنین جعبهای به نام صدا و سیما است. برنامه خبری را برای اطلاع از حوادث لیبی دیدم، اما حدود 10 دقیقه اول آن اخبار مربوط به شب قدر بود. در حالی که این موضوع به لحاظ ویژگیهای خبری (و نه معنوی و الهی و...) که برای اصحاب رسانه آشنا است در سطح اهمیت خبری سقوط رژیم قذافی نبود و در بهترین حالت باید گزارش آن در اواخر برنامه خبری ارائه شود. این رویدادی بود که چگونگی وقوع آن از پیش معلوم است و هر سال سه شب انجام میشود و اتفاق غیرمنتظرهای هم در آن روی نداده است، جزو اخبار معمولی قرار میگیرد.
۱۳۹۰ شهریور ۹, چهارشنبه
۱۳۹۰ شهریور ۵, شنبه
زور وزير نميرسد
منبع بخش كاناپه روزنامه اعتماد |
|
پوريا عالمي محمدرضا باهنر كه نايبرييس مجلس است، دست وزير محترمي را گرفت و كشانكشان آوردش و نشاندش روي كاناپه. خودش هم نشست كنارش. وزير محترم زل زده بود به كف زمين و با انگشتهاش بازي ميكرد. باهنر نايبرييس گفت: «به آقاي كاناپهچي هم بگو.»وزير محترم نگفت. به باهنر نايبرييس گفتم شما بگو. گفت: «آقاي وزير ميگه زورم نميرسه... توي فرودگاه به من گفت. در گوشم. پنهاني. گفت مقامات بالا بهش ميگويند تو چه كار به اين كارها داري؟»گفتم: «حالا اين وزير محترم ما به چه كاري كار داشته مگر؟»باهنر نايبرييس گفت: «صحبت ويژهنامه حجاب خاتون است كه روزنامه فخيمه «ايران» درآورد.»وزير محترم پلكش شروع كرد به پريدن و تكرار كرد: «مقامات بالا... مقامات بالا...»باهنر نايبرييس گفت: «البته چنين پاسخي از سوي يك وزير جمهوري اسلامي زيبنده نيست، اما وي به صورت درد دل به من گفت ازش كاري برنميآيد و مقامات بالا بر اين موضوع اصرار دارند...»وزير محترم ناخنش را شروع كرد به جويدن و تكرار كرد: «مقامات بالا... مقامات بالا...»گفتم: «مقامات بالاتر از وزير يعني چي؟»باهنر گفت: «ما كه اصلا نميدانيم. اما حزبالله و نيروهاي اصولگرا توقع دارند شخص رييسجمهور از جريان انحرافي حمايت نكند.»وزير يك چيز نامفهومي گفت مثل اينكه: «يه وقتي من هم مثل وزير قبلي بركنار نشم...» البته صداش نامفهوم بود و ما اصلا متوجه نشديم چه گفت. راهكارها با توجه به اينكه «زور وزير محترم نميرسد تا جلوي انتشار يك ويژهنامه را بگيرد» و «چي كار دارد به اين كارها؟»، راهكارهاي زير را ميدهيم. به جاي وزير محترم، حسين رضازاده بشود وزير آن وزارتخانه كه زورش ميرسد. وزير محترم به جاي درد دل پيش نايبرييس مجلس، جلسات مرتبي را به ستون كاناپه بيايد يا پيش يك مشاور ديگر برود تا بتواند يك دل سير درد دل كند، شايد اعتمادبهنفسش بيشتر و در نتيجه وزيرياش بهتر شد. وزير محترم اصلا خيال نكند وزارتخانه مربوطه زورش كم است و مثلا وزارت اطلاعات زورش زياد است. فقط توجه كند كه وزير اطلاعات هم زورش نرسيد اما نرفت پيش باهنر درد دل كند كه زورش نميرسد. وزير محترم براي اينكه زورش برسد برود باشگاه اسم بنويسد. البته بهتر است جاي باشگاه بدنسازي برود كلاس يوگا ثبتنام كند. او بايد توجه كند كه زور به بازو نيست و بايد پروانه خفته قدرت درونش را تبديل به اژدهاي بيدار كند. ديدن انيميشن بامزي هم توصيه ميشود. بامزي به ما ياد ميدهد يك شيشه عسل چقدر زور آدم را زياد ميكند. وزير محترم به اين كارها كار نداشته باشد. صبح به صبح تماس بگيرد و بپرسد چه كارهايي هست كه ميتواند بهشان كار داشته باشد. وزير محترم كار خودش را بكند و سرش به كار خودش گرم باشد و خودش را سرگرم كند. آدم وزير نميشود كه به اين كارها كار داشته باشد. وزير ميشود كه بنشيند پشت ميزش و سودوكو حل كند. وزير محترم حالا كه كاري ندارد بكند شروع كند به مطالعه تا دست كم ميانگين زمان مطالعه در مملكت را بالا ببرد. خيلي ممنون. نسخه نسخه امروز اين است كه پيش هر كسي درد دل ميكنيد پيش محمدرضا باهنر نايبرييس درددل نكنيد. اصلا راز نگهدار خوبي نيست. |
۱۳۹۰ شهریور ۲, چهارشنبه
سكوت ايران در لحظه سرنوشت ليبي
گفت و گو با صادق طباطبايي درباره امام موسي صدر |
انفعال دستگاه ديپلماسي ايران پاياني ندارد. 6ماه از تحولات ليبي سپري شد، معمر قذافي سقوط كرد و انقلابيون تسلط مناطق حساس اين كشور را در دست گرفتند اما وزارت خارجه ايران با خودداري از به رسميت شناختن حكومت جديد ليبي تنها به صدور بيانيهيي اكتفا كرد. با وجود كم?كاري دستگاه سياست خارجي كشورمان در برقراري ارتباط با شوراي ملي انتقالي ليبي، تركيه كه رقيب ايران در مناسبات منطقهيي به شمار ميرود گوي سبقت را از مقامات كشورمان ربود و آغاز عصر جديد در ليبي كه با هدف تشكيل كشوري متحد، دولتي و دموكراتيك صورت گرفته است را تبريك گفت و احمد داوود اوغلو وزير امور خارجه تركيه راهي بنغازي (پايگاه اصلي انقلابيون) شد تا با مقامات شوراي ملي انتقالي ليبي به گفتوگو بپردازد. |
منصور ارضي؛ كارآفرين برتر
منبع بخش كاناپه روزنامه اعتماد |
پوريا عالمي چه صف كشيدهاند كه سوژه بسازند و بيايند روي كاناپه. اما اصلا خيال نميكرديم آقاي منصور ارضي را روي كاناپه ببينيم كه يله بدهد و قسم جلاله بخورد كه «ملت بروند اسفنديار رحيممشايي را بكشند، پولش را منصور ارضي بدهد.» ما همينجا از منصور ارضي تشكر ميكنيم و– با توجه به محدوديت جا - به اطلاع عموم اهل تريبون و منبر و رسانه ميرسانيم براي سوژه شدن و آمدن و دراز شدن و لم دادن روي كاناپه بايد از قبل رزرو كنند. با تشكر. سوالات مرگي اگر قرار باشد رحيممشايي را بكشيم و پولش را از منصور ارضي بگيريم چند مساله پيش ميآيد. ما كه قيمت دستمان نيست، آقاي ارضي اعلام كند الان مظنه چند است. با توجه به اينكه براي رسيدن به رحيممشايي، به عنوان غول مرحله آخر، بايد با چند جنگير و دعانويس و جادوگر مبارزه كرد و از آنها گذشت، آيا در اين بازي ميشود بازي را save كرد؟ آيا آقاي ارضي 1Up و جان اضافه به بازيگر اضافه ميكند يا اگر آدم در طول بازي جن گرفتش يا هيولا خوردش يا جادو شد و مرد، راست راستكي ميميرد و جانش تلف ميشود؟ قديمها بهتر بود به نظرم. يعني براي مرده يا زنده طرف پول ميدادند. گويا الان كارها تخصصي شده. در اين قضيه نيت مهم نيست؟ يعني الان ما قصد كرديم اما نميتوانيم رحيممشايي را بكشيم. آيا به خاطر نيتمان آقاي ارضي پول نميدهد؟ آيا رحيممشايي يك بنگاه زودبازده است؟ آيا براي راهاندازي كسب و كار كشتن رحيم مشايي و خريدن وسايل لازم كشتن، وام تعلق ميگيرد؟ يا گلريزان ميكنند؟ اگر مثلا يكي آقاي مشايي را پيدا كند اما نتواند بكشد يعني رحيم مشايي پيشدستي كند و تكنيك بزند و طرف را بكشد آيا آقاي ارضي به بازماندگان طرف پول ميدهد؟ اگر رحيممشايي در اين فاصله به مرگ طبيعي بميرد منصور ارضي پول را ميدهد به بيتالمال؟ اگر رحيممشايي پوللازم باشد و خودكشي كند منصور ارضي پول را به چه كسي ميدهد؟ نسخه از منصور ارضي به عنوان كارآفرين برتر تقدير و تشكر ميكنيم. پانويس: ما واقعا آرزوي مرگ كه هيچي، آرزوي قولنج يا سرماخوردگي هيچ كسي را نداريم. در اين ستون نيز با موضوع پول دادن منصور ارضي براي كشتن رحيممشايي، به عنوان يك موضوع اقتصادي و كارآفريني برخورد كرديم. |
۱۳۹۰ مرداد ۲۹, شنبه
گرفتگي چاه منازل پولتيك بعدي دشمن
منبع بخش كاناپه روزنامه اعتماد |
پوريا عالمي استاندار قم گفت: «اخلال در سيستم بانكي، كار دشمن است، براي ايجاد نارضايتي در مردم.» من كاناپهچي گفتم: «به نكته ظريفي اشاره كرديد. ديگر چي؟» گفت: «ايجاد ترافيك نيز كار دشمن است، براي ناراضي كردن مردم از مملكت.» گفتم: «به نكته غامضي اشاره كرديد. ديگر چي؟» گفت: «همه اينها راهبرد درازمدت دشمن براي ضربه به كشور است.» گفتم: «ميفهمم. ميفهمم. الان آمدني من توي ترافيك ماندم و ضربه دشمن را احساس كردم. اصلا اين چراغ قرمز كه از صد يك دفعه پريد روي صفر، و زرتي سبز شد هم به نظرم خيلي مشكوك آمد. اصلا...» افشاي پولتيك ترافيك خوب شد فهميديم كه «اخلال در سيستم بانكي و ايجاد ترافيك» كار دشمن است. براي همين مجبوريم افشاگري کنيم؛ اول اينكه دشمن مثل آن «خانمهاي بدحجابي كه بهشان پول داده تا توي خيابانهاي تهران راه بروند و بنيان جامعه را سست كنند»، به چند رانندهنما پول داده تا در جاي جاي شهر پارك دوبل کنند و به كشور ضربه بزنند. دوم اينكه من شخصا معتقدم خانواده عروس كه شب عروسي با حالت مشكوكي بوق «بيبيق بيق... بوبوق بوق» ميزند عملا هم دارد به دشمن علامت ميدهد، هم دارد ميگويد كجا چه خبر است تا دشمن با ماهواره جاسوسياش زوم كند آنجا و از ته و توي روابط خصوصي ما سر در بياورد. سوم اينكه آيا به راستي استفاده از بوق كه يك نماد غربي و فراماسوني است نبايد مثل ماهواره از جامعه ما جمعآوري شود؟ آيا زنگوله اصيل ايراني يا شيپور ايراني نبايد دوباره احيا شود؟ چهارم اينكه، عابربانك مظهر فساد در جامعه نيست؟ يعني چه كه آدم وسط خيابان يك كارت فرو كند به ديوار و پول بگيرد؟ پنجم اينكه آيا اين كار دشمن نيست كه ميخواهد گرداليها و صفرهاي پول ما را كم كند؟ آيا دشمن ميخواهد پول ما را از سكه بيندازد؟ آيا ميخواهد ما صفر نداشته باشيم تا به خارج زنگ بزنيم؟ آيا وقتي عابربانكي كارت مردم را ميخورد، يعني دشمن دارد ما را خرده خرده ميخورد؟ (ما نميدانيم) با توجه به اينكه ترافيك هم كار دشمن است، به نظر ما گرفتگي چاه منازل نيز كار دشمن است تا مردم شاكي شوند. همچنين بعيد نيست دشمن از طريق ايجاد دفاتر گرفتگي و تخليه چاه به عمق خانههاي مردم نفوذ كرده و جاسوسي كند. |
۱۳۹۰ مرداد ۲۵, سهشنبه
بخش دوم مستند ظهور بسیار نزدیک است
عبرت تاريخ |
در كليپي كه تازه منتشر شده، محمود احمدي نژاد به مختار ثقفي تشبيه شده است منبع اعتماد گروه سياسي|فرزانه آييني بار ديگر كليپي درباره احمدينژاد و مقايسه او با يكي از شخصيتهاي تاريخي ساخته شده تا انگشت اتهام براي ساخت اين فيلم به سمت جريان خاص نشانه برود. اين بار هم تنها چند روز پس از ماجراي ويژهنامه روزنامه ايران برخي، انتشار سيدي با نام عبرت تاريخ را به جريان خاص منتسب ميكنند. اين جريان در مظان انتشار كيليپي هستند كه احتمالا در روزهاي آينده در فضاي رسانهاي كشور از آن زياد خواهيم شنيد. همچنان كه قبلا انتشار سيدي مستند ظهور و تشبيه رئيسجمهور به يكي از ياران امام زمان جنجال آفرين شد. اين كليپ تازه كه «عبرت تاريخ» نام دارد، در حالي منتشر شده است كه هنوز موج واكنشها به خاتون ـ ويژهنامه جنجالي روزنامه ايران ـ |
سخنرانی سال ۴۸ هاشمی : نفوذی اسرائیل با شعار امام زمان هم می آید!
اسرائیلی ها معمولا از افراد ظاهر الصلاح چهره هایی را انتخاب می کنند و داخل جوامع اسلامی می کنند اینها ابتدا شعارهای افراطی اسلامی می دهند و به نام مقدسات شروع می کنند و سپس جانب مقدسات را رها می کنند و سراغ ملی گرایی می روند آنوقت شما را با اسلام جغرافیایی مثل اسلام ایرانی روبرو می کنند این دقیقا همان کاری است که اسرائیلی ها آرزوی آن را دارند
اسرائیلی ها معمولا از افراد ظاهر الصلاح چهره هایی را انتخاب می کنند و داخل جوامع اسلامی می کنند اینها ابتدا شعارهای افراطی اسلامی می دهند و به نام مقدسات شروع می کنند و سپس جانب مقدسات را رها می کنند و سراغ ملی گرایی می روند آنوقت شما را با اسلام جغرافیایی مثل اسلام ایرانی روبرو می کنند این دقیقا همان کاری است که اسرائیلی ها آرزوی آن را دارند
سیاستمداران ضعیف، و طرفداران ضعیف آنان از نقد میترسند
منبع وب سایت عباس عبدی سیاستمداران ضعیف، و طرفداران ضعیف آنان از نقد میترسند:
متأسفانه در ایران عادت کردهایم که معنای کلمات، به ویژه کلماتی که ریشهی غربی دارند را، بیمحابا بسط مفهومی دهیم، کلمهی کودتا از این جمله است. کودتا معنای نسبتاً تعریف شدهای دارد و به یک اقدام معمولاً نظامی برای برکنار کردن یک نفر یا یک گروه از قدرت یا آوردن فرد یا گروهی دیگر به قدرت است، ولی در ایران چنان بسط معنایی پیدا میکند که انواع رفتارهای دیگر را مشمول خود مینماید. به طوری که حتی ممکن است تقلب انتخاباتی احتمالی، مترادف با کودتا معرفی شود. این کار با قصد بد جلوه دادن عمل تقلب با استفاده از لغتی است که بار معنایی منفی دارد، در حالی که هیچ دلیلی نداردکه از این کلمه استفاده شود چرا که در صورت اثبات ادعای تقلب، چه بسا بدتر از کودتا باشد. این اتفاق برای کلمهی ترور هم رخ داده است.
۱۳۹۰ مرداد ۲۴, دوشنبه
راهپيمايي 25 خرداد واكنش طبيعي مردم بود
علي مطهري با اشاره به حوادث بعد از انتخابات سال 88 : |
مصاحبه علي مطهري با خبرگزاري فارس؛ از يك گفتوگوي معمولي فراتر است طرح اينكه چرا هنوز از ماجراي انتخابات 88 روايتي بسيار متفاوت از روايت اصولگرايان دارد؟ بارها خبرنگار فارس ميپرسد چرا هنوز از موسوي و كروبي حمايت ميكند و اعتراض را حق مردم ميداند؛ در طول مصاحبه مطهري بارها مجبور ميشود به جاي اصلاحطلبها به روايت روزهاي 88 بپردازد و بگويد مردم و سياسيون اصلاحطلب حق داشتند. |
۱۳۹۰ مرداد ۲۲, شنبه
صادق زیباکلام: واکنش مسوولان به آنچه در انگلستان گذشت کمدی- تراژیک است
صادق زیبا کلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، در یادداشتی که روزنامه روزگار آن را منتشر کرد به حوادث اخیر انگلستان و سخنان مسوولان کشور پرداخته و ضمن اینکه این واکنش ها را کمدی – تراژیک می خواند این سوال را مطرح می کند که چگونه می شود میان واقعیت و برداشت و روایت مسوولان ما از واقعیت اینقدر فاصله و تفاوت باشد؟
وی معتقد است که مسوولان کشور حتی بدیهی ترین واقعیت ها را در ارتباط با انگلستان نخواسته اند ببینند و می نویسد: شاید اگر مسوولان ایرانی آنقدر اصرار و تاکید نداشتند که از انگلستان انتقام بگیرند، اتفاقا درس های جالبی می توانستند از تجربه حوادث انگلستان بگیرند.
۱۳۹۰ مرداد ۱۵, شنبه
تاریخنویسی یا عقدهگشایی؟
علی شکوهی
تاملی در اظهارات سیداحمد کاشانی علیه میرحسین موسوی
جمعه ۱۴ مرداد ۹۰
نمیدانم خوانندگان و دوستان گرامی بنده، گفتگوی رجانیوز با احمد کاشانی فرزند آیتالله کاشانی را خواندهاند یا نه؟ این گفتگو یکی از چند گفتگویی است که رجانیوز با برخی از مرتبطین مرحوم حسن آیت انجام داده است تا در فضای کنونی کشور که ضدیت با میرحسین موسوی، به یک روال عادی تبدیل شده ولی دفاع از وی جرم محسوب میشود، یکجانبه به تحریف تاریخ بپردازد و کسانی را که در طول سالهای اولیه انقلاب، به افراط و تندروی و حتی ارتباط مشکوک با برخی جریانهای تفرقهافکن مرتبط با بیگانه مشهور بودند، کاملا تبرئه کند و برای آنان معجزاتی از جنس دشمنشناسی و بابصیرت بودن بسازد.
۱۳۹۰ مرداد ۱۴, جمعه
به فرمان من: همه اخم!!
چهارشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۰
با یک مقدمه به آب بازی برسم.
در آغاز دهه چهل، حادثه پانزده خرداد سال 1342 که رخ داد ما بی خبر بودیم اما کم کم حالیمان شد که چیزهائی در درون دل حکومت تکان خورده است. تازه ده سال از کودتای بیست هشت مرداد می گذشت، بحرانی که ابعادی جهانی پیدا کرد و خبر اول جهان شد. ایران که در همان سال های اول بعد از جنگ جهانی، با باج خواهی استالین و ماندن سربازان ارتش سرخ در آذربایجان، در صدر اخبار جهانی نشست و به تعبیر برخی از بزرگان اصلا باعث شروع جنگ تازه ای به نام جنگ سرد شد.
در آغاز دهه چهل، حادثه پانزده خرداد سال 1342 که رخ داد ما بی خبر بودیم اما کم کم حالیمان شد که چیزهائی در درون دل حکومت تکان خورده است. تازه ده سال از کودتای بیست هشت مرداد می گذشت، بحرانی که ابعادی جهانی پیدا کرد و خبر اول جهان شد. ایران که در همان سال های اول بعد از جنگ جهانی، با باج خواهی استالین و ماندن سربازان ارتش سرخ در آذربایجان، در صدر اخبار جهانی نشست و به تعبیر برخی از بزرگان اصلا باعث شروع جنگ تازه ای به نام جنگ سرد شد.
۱۳۹۰ مرداد ۱۳, پنجشنبه
رای اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی
علی لاریجانی: مجلس باید به قاسمی رای دهد، سپاه نمی خواهد بر سیاست چنگ بیندازد.(نه که تا حالا نینداخته!!!)
نماینده اصلاح طلب: بگذارید حرفمان را بزنیم.
جــرس: رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت، در دفاع از پاسدار رستم قاسمی (فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا) برای پست وزارت نفت، با نادرست خواندن این تلقی که "سپاه می خواهد حکومت سیاسی را بگیرد"، مدعی شد "سپاه پاسداران نمی خواهد به اوضاع سیاسی کشور چنگ بزند."
مقایسه قدرت اقتصادی مردم کشورهای جهان با نرخ سوخت
* سرانهGDP ایالات متحده ۱۰ برابر ایران و قیمت بنزین آن تنها دو برابر ایران است!
* بررسی نوسان قیمت بنزین در جمهوری اسلامی ایران و چهار دولت
* ونزوئلا ارزان قیمت ترین بنزین جهان را به ارزش هر لیتر ۲ سنت(۲۰تومان) به مردم می فروشد.
*عربستان سعودی، کانادا، امارات، قطر و سایر کشورهای نفت خیز جهان بنزین را به کمترین قیمت به مردم کشور خود عرضه می کنند.
۱۳۹۰ مرداد ۱۲, چهارشنبه
فروپاشی اخلاقی جامعه
منبع: روزنامه روزگار
عباس عبدی
۱۳۹۰ مرداد ۱۰, دوشنبه
صادرات پوشک بچه و رب گوجه: وای اگر گامبیا با ایران قطع رابطه کند!
اصولا وقتی یک کشور قدرتمند و تاثیر گذار در عرصه بین الملل علیه کشورمان سخنی می گوید، احتمالا حس منطقی خسارت در بین ایرانیان پدید می آید، اما وقتی یک زائده باریک درست در میانه سنگال که باید با ذره بین آن را روی اطلس دنیا پیدا کرد علیه کشورمان داد سخن سر می دهد، افسردگی و خشم یکجا به هر ایرانی هجوم می آورد!
هفته گذشته در پی برخی رخدادهای خاص در قاره سیاه، دولت «گامبیا» تصمیم خود را در خصوص قطع یک طرفه روابط سیاسی و اقتصادی با ایران اعلام کرد!
البته این اولین بار نیست که کشوری این چنینی اینطور با اعلام موضع خود علیه ایران اینطور ایرانیان را متاثر می کند. تالم خاطر نه از باب از دست دادن بازاری پر سود یا هم پیمانی ارزشمند و تاثیر گذار در عرصه بین المللی ـ که صادرات یا عدم صادرات ۹ تن پوشک بچه و نیم تن رب گوچه فرنگی آنچنان لطمه ای به اقتصاد ایران وارد نمی کند ـ رنجی که ایرانیان می برند از آنجاست که اصولا رابطه با چنین کشورهایی که در جغرافیای بین الملل باید با ذره بین از زیر نقشه پیدایشان کرد چه فایده دارد که بعد اینطور با اعلام قطع رابطه ایران را تحقیر می کنند.
پیش از این نیز سفیر کشور جدید التاسیس کومور که برخی از دخترانشان از صدقه سری خیرخواهی مردم ایران و کمیته امداد رنگ کلاس کامپیوتر دیده اند، در مصاحبه ای مدعی شد، کشورش با ایران رابطه برقرار کرده است، تا کشورمان از انزوا خارج شود!
۱۳۹۰ مرداد ۷, جمعه
دموکراسی، سکولاریسم و اسلام سیاسی
پرسش و پاسخ در مراسم جهلم سحابی ها و صابر
کتابخانه مرکزی کنزینگتون و چلسی لندن، ۲۳ تیر ۱۳۹۰
گزارشِ جرس، ۳۱ تیر ۱۳۹۰
جــرس: محسن کدیور با بیان اینکه "ما قائلان به دموکراسی و سکولاریسم و اسلام سیاسی همزمان هستیم و قواعد بازی دموکراتیک را پذیرفته ایم و معتقدیم که می توان همزمان یک جامعه پلورال سکولار دموکرات داشت"، ابراز عقیده کرد "جنبش سبز یک جنبش ضد استبدادی است و دیکتاتوری را در هر لباسی محکوم می کند؛ بخصوص با استبداد دینی که سکه رایج ایران معاصر است، مخالف می باشد."
وی همچنین پیرامون سیستم قضایی موجود ایران، با بیان اینکه "هر شهروندی که مالیات می دهد، از حقوق مساوی برخوردار است و حق دخالت مساوی در تمامی امور و مقدرات کشور برخوردار است"، خاطرنشان کرد "یکی از اشتباهاتی که در جمهوری اسلامی اتفاق افتاد، اینهمانی فقه و حقوق بود. چرا که برداشتن مرز میان قوانین عرفی و شرعی - که در مشروطه مشخص شده بود- توسط جمهوری اسلامی و نه به نفع سیستم عرفی، بلکه تنها به نفع سیستم شرعی بود و “قانون مجازات اسلامی” نیز که بنظر من یکی از پسرفته ترین قانون نویسی ها در جهان معاصر است، این کار را به عهده گرفت و بسیاری از فقها در زمینه قضاوت اشتباه کرده اند که پنداشته اند قضاوت کردن صرفاً کار فقهاست."
دو دستگاه هامر در کیش به جای یک پرادو در تهران
۲ مرداد ۱۳۹۰ امیرهادی انواری
اگر شما هم یک پراید دارید و دغدغه سرعت یا امنیت هم دارید، زیاد افسرده نباشید، چون در کنار یک شورلت کوروت هم که باشید، اینجا تهران است! در این بزرگراه های پر ترافیک تهران، سرعتتان تقریبا برابر است. احتمالا در سرعت ۴۰ کیلومتر در ساعت(نهایت سرعتی که می شود به صورت عقلانی در ترافیک های تهران رانندگی کرد) زیاد امنیت شما تهدید نمی شود. خیالتان هم راحت است که اگر وسط این شلوغی و گرما و صدا، یک پیکان کار مدل ۶۳ یا یک پیک موتوری هوس کرد، حرکات بتمن را در تهران شبیه سازی کند و سمت راست خودروی شما را مورد توجه قرار داد، خودروساز محترم داخلی به سرعت قطعات مورد نیاز شما را تامین میکند.
۱۳۹۰ مرداد ۶, پنجشنبه
راهي كه نماز جمعه تهران طي كرد از سيد محمود طالقاني تا كاظم صديقي
بلاتكليفي در پرداخت 3/3 هزار ميليارد تومان يارانه نقدي
منبع:روزنامه اعتماد |
امير هادي انواري در هفته سوم تير، وزير امور اقتصادي و دارايي از احتمال موكول شدن واريز مرحله ششم يارانه نقدي از ابتداي مرداد به هفته دوم اين ماه خبر داد. امروز كه در اواخر هفته اول مرداد هستيم، هنوز يارانهيي به حساب متقاضيان واريز نشده و آن احتمال به يقين بدل شده است. سيد شمسالدين حسيني در حاشيه جلسه هيات دولت درباره زمان واريز مرحله ششم يارانه نقدي به مهر گفته بود: به دليل تداخل فعاليتهاي بانكي و فشردگي بار فعاليتها در آغاز ماه، احتمالا زمان ديگري را براي واريز يارانهها در نظر بگيريم. حسيني در حالي اين اظهارات را داشته است كه مشخص نكرده چه اقدامي براي افزايش ظرفيتهاي سختافزاري پرداخت يارانهها كه اعم از همان سامانه شتاب و دستگاههاي خودپرداز است انجام خواهد شد، چراكه در تعداد متقاضيان دريافت يارانهها، اگر افزايشي رخ ندهد، قاعدتا كاهشي رخ نخواهد داد بنابراين اول يا پانزدهم ماه تفاوت چنداني نخواهد كرد. ذكر اين نكته نيز بجاست كه تعداد حقوقبگيريان از سيستمهاي شتاب اعلام رسمي نشده است، اما هرقدر باشد، به نظر نميرسد قابل مقايسه با متقاضيان دريافت يارانه نقدي كه تقريبا به اندازه تمام خانوارهاي ايراني هستند، باشد. مبلغ يارانه نقدي هر نفر بدون تغيير نسبت به ماههاي گذشته، 45 هزار و 500 تومان است. از اين مبلغ 40 هزار و 500 تومان مربوط به يارانه انرژي و پنج هزار تومان مربوط به يارانه نان است. براساس جديدترين آمارهاي به ثبت رسيده در سايت مركز آمار ايران، متقاضيان دريافت يارانه نقدي به بيش از 74 ميليون نفر رسيده است. در همين حال، براساس اطلاعاتي كه در سامانه وزارت رفاه و تامين اجتماعي به ثبت رسيده، حدود 5/72 ميليون نفر يارانه نقدي ميگيرند. اين به آن معناست كه ارزش يارانههاي نقدي كه بايد به حساب مردم ريخته ميشد، چيزي برابر سه هزار و 298 ميليارد و 750 ميليون تومان است. با توجه به اينكه همواره طي دورههاي پرداخت يارانه نقدي به مردم، در زمان واريز به حسابها، سامانه شتاب بانكها از كار ميافتند، به نظر نميرسد، بين اول يا 15 مرداد تفاوت زيادي وجود داشته باشد، چراكه همان متقاضيان، در هفته دوم مرداد به جاي هفته اول مرداد به دستگاههاي خودپرداز مراجعه خواهند كرد. از سوي ديگر، با توجه به بزرگي ارزش كل يارانههايي كه دولت بايد طبق معمول به حساب مردم در ابتداي ماه واريز ميكرد، گمانهزنيهايي در رابطه با دلايل آن به گوش ميرسد. از سوي ديگر، حذف يارانه شير در هفتههاي گذشته نيز موجب شد تا قيمت اين فرآورده لبني در بازار افزايش يابد. مسوولان اين افزايش بها را به پرداخت بعدي يارانههاي نقدي ارجاع دادند و بعضا شنيده شد، تصميم گرفته شده است، مبلغي نيز به عنوان يارانه نقدي شير به مردم پرداخت شود. |
۱۳۹۰ مرداد ۵, چهارشنبه
رییس جمهور:با اجرای طرح یارانهها و پرداخت نقدی کسی محتاج نان شب نیست!!
سردبیر سایت شفاف نیوز در یادداشتی می نویسد: دو، سه شب پیش، جلوی خانهامان با یکی از دوستان مسجدی گپ میزدیم و میخندیدم که پیرمردی فرتوت و کمرخمیده آرام آرام به سمت ما آمد. باتوجه به لباسهای مندرس و رنگ چهرهاش که به چیزی بین سیاهی و زردی متمایل شده بود احتمال دادم معتادی است مثل دیگر معتادان و کارتن خوابها که برای تامین هزینه مواد مخدرش میخواهد با اصرار و خواهش و تمنا پولی دستی بگیرد. اما نه این پیرمرد معتاد بود و نه چنین خواستهای داشت.
پیر مرد کم کم به ما نزدیک شد و گفت: آقا من دو، سه شبه از بیمارستان مرخص شدهام و حالا گرسنهام. باز برای اینکه شکم بر طرف شود پرسیدم خوراکی میخواهی؟ طوری پرسیدم که یعنی از پول خبری نیستها. گفت: بله. رفتم داخل منزل و مقداری میوه و شیرینی برایش آوردم پایین دادم دست پیرمردم وگفتم بفرما میوهها رو بشور و همین جا داخل حیاط بخور. پیرمرد کمی به میوهها و من نگاه کرد و گفت: اگر میشود اینها را ببرم خانه با زن و بچه هام بخورم. پیرمرد رفت و باز حرفی از پول به میان نیاورد.
پیرمرد رفت و ما دیگر نخندیدم!***
امروز در خبرها خواندم: رئیس جمهور کشورمان با بیان اینکه وجود فقر در کشور عیب است فرمودهاند: خوشبختانه با اجرای طرح یارانهها و پرداخت نقدی کسی محتاج نان شب نیست.
***
پرینت این خبر را امشب باید برای آن دوست مسجدیام که از طرفدارهای آقای احمدینژاد هم است ببرم. فکر نمیکنم ماجرای دو سه شب پیش را از یاد برده باشد
كندوكاو در شرح احوال و آراي سروش به زبان خودش
گفتگو با عبدالكريم سروش
عبدالكريم حاج فرج دباغ كه بعدا به عبدالكريم سروش تغيير يافت، نام شناسنامه اي مردي است كه تاريخ معاصر ايران، بدون اسم او نوشته نخواهد شد. او اينك شش دهه پرتلاطم را پشت سر گذاشته و منزل به منزل، راه سپرده و همچنان در راه است؛ بنابراين هيچگاه نمي توان از تفكري مشخص و ثابت سخن گفت كه نام سروش بر آن حك شده باشد. سروش چندي پيش در گفتگويي خواندني با يك نشريه دانشجويي، شخصا به واكاوي بيوگرافي و كندوكاو آراي خود پرداخت. مي خوانيد:
۱۳۹۰ مرداد ۴, سهشنبه
وبلاگنویسی یک آیتالله
پنجشنبه ۳۰ تیر ۹۰ علی شکوهی
در چند روز اخیر مطلع شدم که آیتالله موسوی خوئینی از مبارزان سالهای قبل از انقلاب و دادستان کل دوران حضرت امام و از سرشناسترین روحانیون مبارز تهران، بعد از سالها سکوت و کنارهگیری از کار رسانهای و مطبوعاتی، اینک یک وبلاگ شخصی راه انداخته است و به سئوالات مردم جواب میدهد. راستش برای من سکوت ایشان در مقابل اتهامات گوناگون و تکراری و مداوم برخی از مخالفان، محل تامل بود و دلم میخواست یک فرصتی فراهم میشد تا بتوانم به صورت مفصل با ایشان به گفتگو بنشینم و پاسخ وی به این همه اتهامات را بشنوم اما مجال این کار فراهم نشد.
دعا برای آزادی!!
اَلّلهمُّ فُکُّ کُلَّ اَسیر
هفت روز پیش بود که خبر دستگیری دکتر مهدی خز علی در فضای مجازی پیچید و ظاهرا از همان روز این یار در بند اقدام به اعتصاب غذا نموده اند از صحت خبرها در مورد وضعیت سلامتی ایشان خبری در دست ندارم ولی برای سلامتی و آزادی هر چه سریع ترشان دعا میکنم امیدوارم با توجه به آشنایی مراجع قم با ایشان از طرف این قشر هم اقدامی شایسته در جهت آزادی شان صورت پذیرد.
۱۳۹۰ مرداد ۳, دوشنبه
چرا نظام های دیکتاتوری از علوم انسانی می ترسند؟
مصطفی ملکیان که در آیین گشایش مؤسسه مطالعات علوم انسانی «رخداد تازه» سخن میگفت، با اشاره به پنج مسأله بزرگ دربارهی علوم انسانی، گفت: ایدئولوژیها میان انسانها تفرقه میاندازند و ما برای همگرایی میان انسانها به علوم انسانی نیاز داریم.
به گزارش ایسنا، ملکیان دربارهی ضرورتهای علوم انسانی عنوان کرد: دربارهی علوم انسانی پنج مسألهی بزرگ و خطیر و در عین حال مشکل و پیچیده قابل طرح است. اینکه آیا علوم انسانی واقعا علم هستند یا به ظاهر علم هستند؟ آیا از ویژگیهای علم بیبهره هستند و تنها مینمایند علم هستند؟ در حدود ۱۵۰ سال اخیر دربارهی این موضوع حرفهای زیادی درگرفته است. موضوع دوم این است که آیا علم انسانی امکانپذیر است یا نه؟ اگر فرض کنیم علم انسانی بتواند در عالم تصور، علم باشد، آیا این علم در مقام تحقق هم میتواند پدید بیاید؟ نکتهی سوم این است که فرض میکنیم علوم انسانی در عالم واقع قابل تحقق باشد؛ چه چیزی علوم انسانی را از غیر علوم انسانی متمایز میکند؟
به گزارش ایسنا، ملکیان دربارهی ضرورتهای علوم انسانی عنوان کرد: دربارهی علوم انسانی پنج مسألهی بزرگ و خطیر و در عین حال مشکل و پیچیده قابل طرح است. اینکه آیا علوم انسانی واقعا علم هستند یا به ظاهر علم هستند؟ آیا از ویژگیهای علم بیبهره هستند و تنها مینمایند علم هستند؟ در حدود ۱۵۰ سال اخیر دربارهی این موضوع حرفهای زیادی درگرفته است. موضوع دوم این است که آیا علم انسانی امکانپذیر است یا نه؟ اگر فرض کنیم علم انسانی بتواند در عالم تصور، علم باشد، آیا این علم در مقام تحقق هم میتواند پدید بیاید؟ نکتهی سوم این است که فرض میکنیم علوم انسانی در عالم واقع قابل تحقق باشد؛ چه چیزی علوم انسانی را از غیر علوم انسانی متمایز میکند؟
۱۳۹۰ مرداد ۱, شنبه
هند جای خالی ایران را با عراق و عربستان پر می کند
دیپلماسی ایرانی: زمانی که موضوع بدهی های نفتی هند به ایران برای نخستین بار در اردیبهشت ماه به طور علنی مطرح شد، برخی پیش بینی کردند که هند نیز می تواند به نیکاراگوئه دیگری تبدیل شود که پس از 3 دهه به جای بدهی های نفتی خود به جمهوری اسلامی، پشم پیشنهاد می دهد. اما مقامات نفتی ایران معتقد بودند که با وجود فشار تحریم های بانکی، تهران و دهلی نو می توانند در مورد تعریف مکانیسمی برای پرداخت پول نفت به توافق برسند. مکانیسمی که بسیاری از کارشناسان غربی از جمله مقامات مقامات خزانه داری آمریکا دستیابی به آن را بسیار دشوار و نامحتمل توصیف کرده بودند.
صدا و سیمای خصوصی، نیاز فوری کشور
منبع:وب سایت شخصی علی شکوهی
در جلسه دیروز مجلس (۲۹ تیرماه ۹۰) یک فوریت طرحی به تصویب رسید که از سوی ۳۵ تن از نمایندگان ارائه شد و به نحوه مدیریت و نظارت بر عملکرد صدا و سیمای جمهوری اسلامی مربوط است. این طرح مطابق با اصل ۱۷۵ قانون اساسی ارائه شد که میگوید: « در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، آزادی بیان و نشر افکار با رعایت موازین اسلامی و مصالح کشور باید تأمین گردد. نصب و عزل رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با مقام رهبری است و شورایی مرکب از نمایندگان رییس جمهور و رییس قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی (هر کدام دو نفر) نظارت بر این سازمان خواهند داشت. خط مشی و ترتیب اداره سازمان و نظارت بر آن را قانون معین میکند».
دموكراسي و رسوايي شنود در انگلستان
۱۳۹۰ تیر ۳۱, جمعه
تولد یک ماهگی!!
یک ماه پیش دقیقا در چنین روزی این وب لاگ متولد شد!!
در طول یک ماهی که گذشت720بازدید داشتیم
اما فقط10نظر!!
در نگاه به آینده مصمم هستیم راهی رو که در آن پا گذاشتیم مصمم تر و بانشاط تر بپیماییم.
امیدوارم همه ایرانیان عزیز رو در صبح آزادی ملاقات کنم.
یک ایرانی!!
چگونه "مجلس شورای ملی" برخلاف قانون اساسی به "مجلس شورای اسلامی" تغییر نام یافت!؟
منبع: وب سایت دکتر اعلمی
بعد از انقلاب برای مدت زیادی استفاده از کراوات، پیراهن استین کوتاه و حتی لباس و کت و شلوار مناسب و اتو کشیده برای انقلابیون ضد ارزش و جزئی از مظاهر طاغوتی محسوب می شد، اما در عوض بستن آخرین دگمه پیراهن تا زیر چانه، گذاشتن ریش انبوه و استفاده از پیراهن آستین بلند و قرار دادن آن روی شلوار نوعی ارزش به شمار می امد.
به عبارت دیگر بیش از انکه راه کارهای مناسبی برای فرهنگ سازی و اصلاح سیرت ها و ذائقه های متناسب با خاستگاه انقلاب و آرمان های ارزشمند ان ارائه شود، تنها به تغییر صورت ها و ظواهری پرداخته می شد که اساسا هیچ ارتباطی با آموزه های دینی و آرمان های راستین انقلاب نداشت!
۱۳۹۰ تیر ۲۹, چهارشنبه
برخورد اندیشهها / آیا آمریکا دشمن است؟
اشاره: در سالهای فعالیت در هفتهنامه کیهان هوایی، قالبی را برای طرح نظرات مخالف یا متفاوت برگزیده بودیم که عنوان «برخورد اندیشهها» را داشت و در نوع خود، یک ابتکار محسوب میشد. برآنم تا به اندازه فرصت خویش، این شیوه را در «نقد زمانه» هم مورد توجه قرار دهم. در این قالب، خوانندگان گرامی ابتدا با نوشته اصلی منتقدانه خوانندگان روبهرو هستند و سپس پاسخ بنده را ملاحظه خواهند کرد. طبعا در فضای اینترنت این امکان فراهم است که نظرات خوانندگان دیگر هم در کنار این دو دیدگاه، منتشر شود. امیدوارم که این قالب، بستری برای برخورد اندیشه در زمینههای مختلف باشد که به قول معصوم: اضرب بعض الرای بالرای یولد الصواب، آرای مختلف را به یکدیگر بزنید تا اندیشه درست زاده شود.
آیتالله امجد به هدف زد!
منبع وب سایت علی شکوهیجمعه ۲۷ خرداد ۹۰
دیروز نامه سرگشاده آیتالله امجد را میخواندم. در آن نامه یک عبارت خیلی جلب توجهام را کرد. ایشان نوشت: «امروز بیقانونی و اعمال خودسرانه و هتک حیثیت مردم بیداد میکند و آن قدر رواج یافته که دیگر تعجب و تأسف مسئولان را بر نمیانگیزد».
اول انقلاب در سال ۵۸ وقتی بنیصدر در حاشیه جلسات مجلس خبرگان، معترضانه مدعی شد که برخی از بازداشتشدگان در زندان شکنجه شدهاند، همگان تعجب کرده و حساس شدند و حضرت امام بلافاصله هیئتی را متشکل از شهید محمد منتظری و شهید حسن شاهچراغی تشکیل داد تا این ادعا را بررسی کنند. آنها هم بعد از بررسی گزارش دادند که شکنجه، روال حاکم بر زندانهای ایران نیست اما متاسفانه در مورد یکی دو تن از اعضای گروه تروریستی فرقان اعمال شد.
ضرب و شتم مهدی خزعلی در زمان بازداشت/ مهدی خزعلی : اعتصاب غذا میکنم و جنازه ام را بر دوشتان میگذارم
یکی از دوستان نزدیک مهدی خزعلی وبلاگ نویس منتقد و فرزند آیت الله خزعلی که چند روز پیش بازداشت شد شرحی از آنچه در زمان بازداشت بر خزعلی گذشت و روز بعد از بازداشت او ارائه می دهد.
به گزارش کلمه، این فرد اعلام کرد که دکتر چند روز پیش با وی تماس گرفته و پیام داده که بازجویش تلفنی او را به وزارت اطلاعات احضار کرده تا وسایلی که دو سال پیش از منزلش برده بودند را تحویل بگیرد. این فرد به درخواست خزعلی برای همراهی با او اشاره می کند که اگر اتفاقی برایش افتاد شاهدی داشته باشد.
۱۳۹۰ تیر ۲۸, سهشنبه
دورخیز روسیه و چین برای قبضۀ منابع جدید نفت و گاز ایران
تأملی بر طرح امنیت اخلاقی
بامداد راد:
گشت ارشاد و سایر گشتهای نیروی انتظامی؛ از قبیل گشتهایی که نسبتتان را با همراهتان میپرسند، تصویریست که در تهران ِ این روزها بیش از هر تصویر دیگر دیدهمیشود. اینبار،طرح «امنیت اخلاقی» را تشدید کردهاند؛ با موتور میان ماشینها میگردند و زنان سوار بر ماشین را در صورت «بدحجابی» یا «بیحجابی» مورد مؤاخذه و توبیخ قرار میدهند، طیّ چند «عملیات ضربتی» به پاساژها و مراکز خرید هجوم میبرند و «مانکنها» و «بدحجاب»ها را جمعآوری میکنند و برخوردها را هم به طور کلّی زنندهتر کردهاند.
نظریهپردازان حاکم با وجود برگزاری طرحهای این چنینی در سالهای گذشته و عدم مشاهدهی نتیجهی مطلوب، بنا را بر تشدید این طرح گذارده و سادهلوحانه میپندارند با این روشها خواهندتوانست وضعیت پوشش مردم را به آن شکلی که خود مایلاند دربیاورند و مطابق معمول روش این است که از هر راهی،حتّا پایمالکردن کرامت انسان، میتوان به هدف رسید، توجّه کنید امامجمعهی مشهد چه گفته: «دختری که روسریاش عقب میرودازهردرنده وگزندهای خطرناکتراست». امّا اصلن دلیل اجرای چنین طرحهایی چیست؟
دلیلی که قرآن برای حجاب ذکر کرده و آن را در آیهی ۵۹ سورهی احزاب چنین اعلام کرده این است: «تا شناخته شوند، ولی مورد اذیّت واقع نشوند». جالب اینجاست قرآن در فضای جاهلی بیش از ۱۴ قرن پیش شبه جزیرهی عربستان چنین امری را مطرح میکند، در سرزمینی که اکنون و پس از گذشت بیش از ۱۴ قرن از نزول چنین آیهای، زنانش تازه در حال مبارزه برای احقاق اندکی از حقوق اجتماعیشان از قبیل حقّ رانندهگی هستند.
قرآن ابتدا از شناختهشدن سخن به میان میآورد و در ادامه سخن از مورد اذّیت واقعنشدن میگوید، به این معنا که زنان در جامعه حضور داشتهباشند و «شناخته شوند»، ولی اذیّت نشوند. تأکید قرآن بر حضور فعّال زنان در اجتماع، نفی برداشتهای متحجّریست که امروزه از اسلام انجام میشود؛ قرآن نمیگوید زنان اساسا در خانه بمانند تا مورد اذیّت واقع نشوند، میگوید شناختهشدن و مورد اذیّت واقعنشدن توأمان باشد.
قرآن برای آنکه چنین حضوری برای زن در امنیت باشد در آیات ۳۰ و ۳۱ سورهی نور ابتدا به مردان و سپس زنان دستور میدهد «چشمان و دامانشان را از گناه نگاه دارند»، و در ادامه طرح میکند پوشش چهگونه باشد تا اجرای این دستور آسانتر گردد و دستورات دیگری میدهد، دستوراتی که همهگی برای حفظ کیان خانوادهاند و برای اینکه به بیان قرآن «زینت»هایی که در وجود زنان هست، اختصاصن متعلّق به خودشان و خانوادهیشان باشد تا ابتداییترین و نخستین جنبهی وابستهگی زن و مرد به یکدیگر، منحصر به نهادی به نام خانواده باشد تا مبادا با فروپاشی نهاد خانواده، بنیان جامعه از هم بپاشد.۱امّا قرآن هیچجا نگفته برای اینکه زنان از مورد اذیّت واقعشدن مصون نگهداشتهشوند،به شکلی دیگر اذیّت شوند، مثلن با مشاهدهی نیروهای کلاهکج نیروی انتظامی که باید حافظ جان و مال مردم باشند، به هراسند یا بازداشت شوند یا مورد توهین و تحقیر واقع شوند.
هیچجای قرآن نیامده که باید زنان را نسبت به اجرای این حکم مجبور کرد، قرآن خود صراحتن انسان را در گزینش روش زندهگیاش مختار میگذارد؛ «در دین هیچ اجباری نیست، [زیرا] راه از بیراه مشخّص شدهاست» [بقره، ۲۵۵]. اگر زن یا مردی میخواهد دستورات دین را اجرا نکند، چه اجباری بر اوست؟ قرآن علاوه بر یک دستگاه فلسفی برای تبیین جهان، احکامی هم برای زیست بهتر در این جهان ارائه میکند، قرآن انسان را موجودی «عاقل» و «مختار» تصویر میکند، موجودی که برای زیست بهتر، تنها نیاز به تمییز ِ درستِ راه از بیراه دارد.
کاش همه روزی را ببینیم که هرکس آزاد باشد لباسی که مایل است بر تن کند، هرگونه هم که میخواهد خود را بیاراید ولی بداند در هر هنگام چه آرایشی و چه پوششی بهتراست، نه اینکه مجبور شود بهگونهای که مایل نیست لباس بپوشد و آرایش کند. آن وقت دیگر مُد همهچیز نمیشد و اینقدر لوازم آرایش مصرف نمیشد که در سطح جهان رکورددار شویم. چنین جامعهای حقیقتن اسلامی میبود، جامعهای که آزاد است و خِرَدورز.
۱ برای فروپاشی جامعه، عوامل زیادی لازم است که یکی از آنها همین است. بررسی تمامشان که اتّفاقن عمدتن در قرآن طرح و بررسی شدهاند، نیاز به مقالی جداگانه و بسیار مبسوطتر از این دارد.
شکست پروژه ایجاد «جریان انشعابی» در اصلاح طلبان / کواکبیان هم گفت: فقط انتخابات آزاد
دبیرکل حزب مردمسالاری با تاکید بر اینکه این حزب «در انتخاباتی شرکت میکند که الزامات آزاد بودن آن رعایت شود» به ایلنا گفت: «الزامات یک انتخابات آزاد، عملکرد تمام دستگاههای نظارتی، انتظامی، اجرایی و… براساس قانون است و این شرایط، حداقلهای لازم برای برگزاری یک انتخابات آزاد است. در صورتی که این الزامات رعایت شود، ما لیست نامزدهای مورد حمایت خود را اعلام خواهیم کرد.»
وی با اشاره به اینکه اصلاح طلبان دلسوز نظام هستند، افزود: «الگوی برگزاری انتخابات آتی نباید مشابه الگوی مجلس هفتم یا مجلس چهارم باشد و ما باید این اطمینان را داشته باشیم که کاندیداها تنها به دلیل تعلق به یک جناح وسلیقه ای رد صلاحیت نمیشوند و اگر خواهان حضور اصلاح طلبها در انتخابات هستند باید این مسایل را مد نظر داشته باشند.»
کواکبیان همچنین خطاب به جریان حاکم که به نظر میرسد به دنبال ایجاد یک رقابت کنترلشده بین دو جریان اصولگرای حامی و منتقد دولت هستند، گفت: «ملاک یک انتخابات مناسب، آزاد و رقابتی بودن آن به معنای واقعی است و انتخاباتی که در آن طرفداران و منتقدان دولت با هم رقابت کنند هم نمیتواند یک انتخابات آزاد و رقابتی تلقی شود.»
نماینده سمنان تصریح کرد: «در حال حاضر باید اعتماد همان چهارده میلیون نفری که در انتخابات سال هشتاد و هشت، به آقای احمدی نژاد رای ندادند را ترمیم کنیم و آنها را به حضور پرشور در انتخابات تشویق کنیم.»
۱۳۹۰ تیر ۲۴, جمعه
۱۳۹۰ تیر ۲۳, پنجشنبه
تاملی در سخنان اخیر رییس جمهور
منبع:وب سایت کلمه
رئیس دولت مستقر در روزهای اخیر جبههگیریاش را در قبال تلاشگران برای حذف جریان حامی او روشن کرد. او هم برای قوه قضاییه خط قرمز تعیین کرد تا کابینهاش را مصون نگه دارد، هم به فضاسازی علیه مجلس پرداخت تا امضاکنندگان جرئت نکنند سؤال از وی را به صحن علنی برسانند و هم سپاه را به قاچاق متهم کرد و مسئولان سپاه را که خود را در خط مقدم مبارزه با «جریان انحرافی» میدانند، «برادران قاچاقچی» نامید. اما علاوه بر اینها، احمدینژاد به رهبری هم طعنهای آشکار زد تا نشان دهد که مخالفتهای اخیر آیتالله خامنهای با له کردن دوستان سابق و حتی هشدارهای وی به سپاه درباره احتیاط در افشای «جریان انحرافی» را جدی نمیگیرد.
موضوع این طعنه به رهبری البته سیاسی نبود؛ همانطور که اتهام او به سپاه هم سیاسی نبود. صورت ماجرا، واگذاری قطعه زمینهای هزار متری از بیابانهای کشور به مردم بود تا در آنها خانه و ویلا و باغ بسازند؛ چیزی در نهایت از جنس بسیاری از سخنانی که وی در این شش سال گفته و بسیاری از آنها پس از چندی فراموش شده، یا اینکه میلیاردها تومان از سرمایهی کشور خرج شده تا مشخص شود که قابل اجرا نیستند. این بار اما داستان کمی فرق میکرد.
رئیس دولت مستقر در روزهای اخیر جبههگیریاش را در قبال تلاشگران برای حذف جریان حامی او روشن کرد. او هم برای قوه قضاییه خط قرمز تعیین کرد تا کابینهاش را مصون نگه دارد، هم به فضاسازی علیه مجلس پرداخت تا امضاکنندگان جرئت نکنند سؤال از وی را به صحن علنی برسانند و هم سپاه را به قاچاق متهم کرد و مسئولان سپاه را که خود را در خط مقدم مبارزه با «جریان انحرافی» میدانند، «برادران قاچاقچی» نامید. اما علاوه بر اینها، احمدینژاد به رهبری هم طعنهای آشکار زد تا نشان دهد که مخالفتهای اخیر آیتالله خامنهای با له کردن دوستان سابق و حتی هشدارهای وی به سپاه درباره احتیاط در افشای «جریان انحرافی» را جدی نمیگیرد.
موضوع این طعنه به رهبری البته سیاسی نبود؛ همانطور که اتهام او به سپاه هم سیاسی نبود. صورت ماجرا، واگذاری قطعه زمینهای هزار متری از بیابانهای کشور به مردم بود تا در آنها خانه و ویلا و باغ بسازند؛ چیزی در نهایت از جنس بسیاری از سخنانی که وی در این شش سال گفته و بسیاری از آنها پس از چندی فراموش شده، یا اینکه میلیاردها تومان از سرمایهی کشور خرج شده تا مشخص شود که قابل اجرا نیستند. این بار اما داستان کمی فرق میکرد.
آقای احمدی نژاد
آقای احمدی نژاد؛ آیا فقط اهانت به رئیس جمهور جرم است؟!
« در کارهايتان طوري نباشيد که وقتي عرضه شد بر امام زمان سلام الله عليه، آزرده شود و پيش ملائکة الله قدري سرافکنده شود، که اينها (دوستان من) برخلاف مقاصد خدا عمل مي کنند.» امام خميني(ره)
جناب آقای احمدی نژاد ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
باسلام، اظهارات حضرتعالی مبنی بر اینکه «اهانت به رییس جمهور جرم محرزاست» و سخنان هواداران آن جناب که «اهانت به رییس جمهور، اهانت به مقدسات است!» و حمایت بزرگان از آن جناب، در روزهای اخیر این نگرانی را در بین اصحاب سیاست دامن زده است، که نکند احمدی نژاد نیز در پشت " خط قرمز" برای خود سنگری مستحکم تدارک بیند، و دیگر از نصیحت ناصحان و نقد نقادان محروم شود.
خطوط قرمز در کشور ما زیاد است، اما بسیار خطرناک است اگر رییس قوه مجریه که سکاندار اداره اجرایی کشور است، نیز در محدوده خطوط قرمز قرار گیرد. و نتوان عملکرد او را به راحتی، آزادانه و بدون ترس و واهمه به نقد نشست.
برآنم تا به عنوان ابلاغ رسالت، و برای زدودن خطوط قرمز از حریم ریاست قوه مجریه، بی پرده و شفاف با شما سخن بگویم، آنگونه که امام متقیان و سمبل عدالت خواهان علی علیه السلام می فرمود تا رعیت با حاکمان بدون لکنت زبان و با قدرت سخن بگوید. امیدوارم این مختصر را به عنوان نصح و خیرخواهی پذیرا باشید.
اشتراک در:
پستها (Atom)